218
dagar
9
timmar
0
minuter

Nyheter

218
dagar
9
timmar
0
minuter
Tyck till om årets festival – vinn presentkort!

Tyck till om årets festival – vinn presentkort!

Vi vill rikta ett stort tack till alla som besökte årets festival och vi hoppas att ni haft en underhållande och trevlig helg. Vi hoppas också att det fanns någonting som tilltalade alla årets besökare.

En enkätundersökning har tagits fram där alla är välkomna att lämna sin bild av årets Södertäljefestival. Enkäten tar 4-5 minuter, alla som genomfört undersökningen kan maila till: sodertaljefestivalen@onemotion.se, för att få chansen att vinna ett presentkort som går att nyttja i Södertälje Centrum.

Enkäten är anonym och du finner den här.

/Team Södertäljefestivalen 2019

Louisiana Avenue – årets festivalorkester!

Louisiana Avenue – årets festivalorkester!

Louisiana Avenue är glädjeorkestern som tar dig till Mardi Gras-karnevalen utan att flyga en meter!

Bandet är en kärleksförklaring till människorna som vågade inspireras av möten mellan främlingar, ta del av deras historia och öden för att skapa den svängigaste musiken vi känner till. I de franska kvarteren i New Orleans där Europa och Afrika möttes uppstod en hel kultur pulserande av glädje, dofter och musik.

Louisiana Avenue är årets festivalorkester och uppträder på Stora Scenen på lördag kl 14.15, samt vid Kringlan/Telgehuset kl 11 och 13 samma dag. Missa inte!

Salsa på Quality Hotel Park!

Salsa på Quality Hotel Park!

Sara Brandström & Diversity – lördag 24.8 kl 18–20


Sara Brandström
är född och uppvuxen i Södertälje och har alltid haft ett starkt intresse för dans. Hon har dansat balett, jazzdans, streetdance, hip hop, modern dans, afro och zumba genom åren men det var inte förrän hon började med Salsa och Bachata som passionen för dans växte fram på riktigt. Idag är hon fast i dansens värld och håller i Bachatakurser i Södertälje. Förutom det dansar hon flera ggr i veckan, är med i dansteam, showar, åker på danskongresser och skapar olika dansevent.

Christian & Yasemin är två dansglada salsa- & bachatainstruktörer som hittade danspassionen för 7 år sen. Idag håller de både salsa- & bachatakurser, uppträder och skapar dans & träningsevent. Förutom detta är Yasemin licensierad zumba- & jallabinaworkoutinstruktör och har klasser på olika gymkedjor och dansstudios flera dagar i veckan.

För att utveckla dansen och för att sprida glädjen inom dansen vidare och skapa en gemenskap i Södertälje så bildade Sara, Simon, Christian & Yasemin dansgruppen ”Diversity” för ett år sedan. Gruppen skapar olika dansevent, uppträder på bröllop och på andra olika event och försöker dela sin passion för dansen med andra människor.

Missa inte chansen till en gratis salsalektion på Quality Hotel Park – varmt välkomna!

Blueskväll på Quality Hotel Park!

Blueskväll på Quality Hotel Park!

På fredag 23.8 kl 18–19 spelar Pete Simpson, gitarrist och sångare, egentolkade bluesklassiker såväl som egenskrivna låtar. Han framträder tillsammans med Micke Johansson på trummor och Johan Fernandez på bas.

Det blir härliga AW-priser i baren mellan kl 17–20 – varmt välkomna!

Quality Hotel Park Södertälje

Fyra talanger från Rösberga Fritidsgård!

Fyra talanger från Rösberga Fritidsgård!

Maria Iskander, 16 år, bor i Södertälje. Hon gjorde sin debut på kulturfestivalen i Hovsjö och är intresserad av att skriva texter och sjunga. Började sjunga när hon var runt 5-6 år och har varit med i musikgruppen på Rösberga Fritidsgård i ca 2 år. Hennes mål är att lyckas inom musiken och släppa musik!

Gabi C är 19 år och uppväxt i Södertälje, Ronna. Han började sjunga när han var 10 år gammal, men musiken fick en ordentlig kick då Rösberga Fritidsgård kom igång med sin studiecirkel på Rösberga. Han har skrivit musik sen dess och efter 4 år har han utvecklats både inom musik och andra sätt. Hans debutsingel ”vilken diva” fick en bra start som han levererade på Södertäljefestivalen 2017. Idag har han släppt två andra låtar ”baby jag & du”, ”Vi Håller Det”, ”Va med mig” & ”Wavey”.

E-Motion kom till Sverige för 6 år sedan, och bosatte sig i Lina hage med familjen och är idag 18 år gammal. Han har dansat och hållit på med musik sen 7-årsåldern och har även stora kunskaper inom ljud och ljusteknik och är en aspirerande DJ. Idag tävlar han i breakdance och fixar alla tekniska bitar på Rösberga Fritidsgård: ljud, ljus, DJ-ing och hjälper till att promota deras andra talanger.

Kristian Mecha är en 17 år gammal hiphop/RnB-artist från Södertälje. Han har släppt flera singlar genom åren. Bara under 2019 har han bland annat släppt ”Ya Habibti” och ”Cold As Ice”. Kristian har stora planer inom musiken och ni kommer höra mycket av honom i en snar framtid.

Missa inte dessa talanger på fredag 23.8 kl 17.15 när Rösberga Fritidsgård intar Stora Scenen!

Indiepop med Klara Andén

Indiepop med Klara Andén

Klara Andén är 23-åringen från Södertälje som gör intim indiepop på svenska med låtar som ofta landar i ett vemod men med lycklig underton. Texterna handlar om allt från våldtäktskultur till social osäkerhet och svårförstådda känslor. Debut-EP:n släpptes i december 2018 och mer ny musik är på väg.

Se henne på söndagen kl 14.45 på Stora Scen!

Nineb Youk på lördagen!

Nineb Youk på lördagen!

Nineb Youk gjorde sin debut på rapscenen år 2017. Och har sedan dess lyckats streama både guld och platina.

Med sitt mångsidiga sound och underhållande karaktärsdrag har han på väldigt kort tid lyckats bli en väletablerad artist, Sverige över. Med låtar som ”Rushen”, ”Den fina” & ”Förbjuden frukt” har Nineb visat en del av dom talangerna han bär på.

Med ny musik i bagaget och en hel del på gång lovar han oss en show som kommer bli grymt bra. Så för andra året i rad välkomnar vi stolt Nineb Youk till Södertäljefestivalen.

Se honom kl 21.30 på lördagen!

Utmana dig med Tom Tits Experiment!

Utmana dig med Tom Tits Experiment!

Vi bygger flygande farkoster av olika material som tidningspapper och piprensare. Vi skapar också katapulter av megasugrör som vi kan använda för att mata vår robot. Hur stadig är du på handen? Kan du snurra en tallrik på enbart en pinne? Och är du listig nog att lösa våra knep och knåp?

Vi ses i Festivalbyn!

Tryggt & säkert!

Tryggt & säkert!

Snart är det dags för festival och vi hoppas att du som besökare ser lika mycket fram emot årets festival som vi gör!

Vi som arrangör vill att du som besökare ska få en bra upplevelse när du besöker festivalområdet och därför är tryggheten vår högsta prio. På området har vi flera funktionärer, ordningsvakter, sjukvård och vi har även ett fint samarbete med Polisen för att öka tryggheten.

Om du någon gång känner dig otrygg eller vill tipsa oss om något under festivalhelgen får du gärna ta tag i någon av oss som arbetar på festivalen eller kontakta oss via Facebook på @sodertaljefestivalen

Kommunen på festival!

Kommunen på festival!

I år hittar du Södertälje kommun på Saltsjötorget.

Eftersom vi firar Kanalåret satsar vi lite extra och du kommer att möta flera av kommunens verksamheter. För våra yngsta medborgare har vi ett skapa-tält med pysselaktiveter, där vi även bjuder på sång- och sagostunder.

Kom och se dig själv i framtidens Södertälje, eller varför inte i historisk miljö. Vi håller även medborgardialoger och talar cykling.

Kom förbi, säg hej och lyssna på några av alla de uppträdanden som sker på scenen!

Eller kom bara och häng i vår chill-out!

Faia Younan – Sverigepremiär!

Faia Younan – Sverigepremiär!

Faia Younan är världsstjärnan som växte upp i Södertälje. Hon slog igenom med poesi- och sångvideon ”To our countries” på Youtube hösten 2014. Videon blev väldigt populär och Faia uppmuntrades att fortsätta sjunga. En lyckad crowdfunding-kampanj såg till att hon kunde släppa sin första singel, vilket gjorde att Faia hamnade i Guinness Rekordbok som världens första mellanöstern-artist att skivdebutera genom crowdfunding. Sedan dess har hon släppt eget album och även medverkat med Gorillaz på ett av deras album. Faia har rest världen över och uppträtt – nu gör hon sin första riktiga konsert i Sverige. Lördag 24/8 kl 19:30 på Södertäljefestivalen.

Musikfest på Oktoberteatern – sex konserter på fyra dagar!

Musikfest på Oktoberteatern – sex konserter på fyra dagar!

Välkommen till festivalens lugna hörn, där man kan få njuta ljuvlig musik i det intima formatet. Den unge pianisten Filip Michalak och hans vänner från när och fjärran spelar en serie konserter under Musikfesten, som är en del av Södertäljefestivalen och Kanalåret 2019.

Kan du inte komma på kvällen så finns det en lunchkonsert på fredagen, och vill du ta ut barn eller barnbarn på ett musikaliskt äventyr så erbjuds musiksagan Peter och Vargen på lördag eftermiddag kl 14.

Gratis för alla:
Lunchkonsert Fredag 23.8 kl. 12
Barnkonsert Lördag 24.8 kl. 14

Gratis för medlemmar (medlemskap 100kr kan köpas på plats):
Alla kvällskonserter Torsdag–Lördag kl. 19 och Söndag kl. 17
För dig som ännu inte är medlem i Kammarmusikföreningen är inträdet 100kr för en kvällskonsert.

Se hela schemat på artistsidan

Alla Kan Göra Något – Tillsammans för Hållbarhet

Alla Kan Göra Något – Tillsammans för Hållbarhet

Tobias Karlsson, Gabriel Forss, Shirley Clamp, Daniel Norberg och Faia Younan i ett gemensamt uppträdande! Lördag 24/8 kl 20:30 på Stora Scenen. Temat är hållbarhet. Att inte skräpa ner, att ta hand om miljön och att bry sig om våra medmänniskor är ett stort steg på vägen till att göra Södertälje och världen till en bättre plats för alla.

”Hur kan vi vara så vårdslösa mot vår vackra värld? Det är hög tid att göra något!” – Tobias Karlsson

”Vi har alla ett personligt ansvar. Alla kan börja i det lilla” – Shirley Clamp

”Jorden är vårt gemensamma hem. Att värna om planeten börjar med varje litet skräp som vi sorterar och att värna om varandra börjar med att bry sig. Även ett litet leende kan göra skillnad ibland” – Faia Younan

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

Vad kan DU göra?

– Plocka fem skräp om dagen.

– Källsortera och ta hand om naturens resurser.

– Visa omtanke för dina grannar.

– Möta dina medmänniskor med ett leende.

Dela med dig av dina tips på #skräpdig och #allakangöranågot

Piggeloppet – Nu ännu piggare!

Piggeloppet – Nu ännu piggare!

För att alla barn ska kunna vara med på söndagens Piggelopp och därefter kunna se BAMSE-föreställningen kl 11 på Stora Scenen har vi tidigarelagt Piggeloppet med en timme! Ny tid blir 9.30 för uppvärmning och ny starttid för tävlingen blir kl 10.00. Varmt välkommen till Lilla Scenen, alla pigga ungar!

Extra allt med festivalens Food Trucks!

Extra allt med festivalens Food Trucks!

Runt Stora scenen har vi samlat alla food trucks, så att du som besökare kan prova spännande smaker medan du njuter av underhållningen från scenen.

Läs om alla smarriga alternativ på fliken Food Trucks!

Massor av workshops på Dansbanan!

Massor av workshops på Dansbanan!

På lördag blir det prova-på-workshops, showdans och open floor med Dancehall. Alla som gillar musik och rörelse, rytm och show – detta är en heldag för er. Inga förkunskaper krävs och hela programmet finns under programfliken. Vi ses på Dansbanan!

Kom och bli nyfiken på teknik!

Kom och bli nyfiken på teknik!

Se hur det går till i Scanias produktion med VR. Provsitt en lastbil på plats, eller testa Bilbyggarskolans trampbilar och vinn fina priser! Du hittar Scania på Strandgatan lördagen den 24 augusti.

Morgondagens stjärnor på Lilla Scenen

Morgondagens stjärnor på Lilla Scenen

Nu är programmet satt för hela festivalhelgen. Lyssna på sång eller DJ, titta på färgsprakande dans, anmäl dina små till Piggeloppet eller varför inte delta i lite hälsosam gruppträning! Se hela programmet under programfliken.

Kom hungrig till MatLust-torget!

Kom hungrig till MatLust-torget!

På Politikertorget i mitten av Storgatan hittar du MatLust-torget. Här erbjuder vi Street food av hög kvalitet, fika i världsklass och närproducerade produkter att köpa med sig hem. Kom och upplev vad lokala aktörer från Södertälje och Stockholm har att erbjuda i matväg tillsammans med MatLust!

Läs mer om deltagarna under fliken ”MatLust-torget”

Kanalbandet

Kanalbandet

Kanalbandet är ett storband från Södertälje som bildades 1969 och hade sin första spelning vid ”Tältet” under Barnensdagsfirandet samma år.

Repertoaren har sedan starten huvudsakligen bestått av traditionell musik från 30- och 40-talet men på senare tid har bandet breddat sitt utbud med modernare musik, dock utan att ge avkall på den karakteristiska storbandsklangen.

Spelplatserna utgörs av gatumiljöer, danssalonger och konsertscener runt Södertälje och bandet arrangerar varje år en höstkonsert på Södertäljes stadsscen Estrad.

Joe & The Anchor

Joe & The Anchor

Hela vägen från Malmö kommer de fyra vännerna som idag utgör ett av de hetaste popbanden just nu – Joe & The Anchor.

Med en oöverträffad kollektiv ambition och gemenskap har bandet kämpat motströms i flera år för att hamna där de är idag. Joe & The Anchor släppte sin debutsingel våren 2018 och kort därefter plockades de upp av Sony Music. Tillsammans har de släppt två framgångsrika singlar, ”Under My Skin” och ”My Kicks” som båda hamnat på flera editorial lists på Spotify, tillsammans med andra stora artister.

Nu blir det Bingo!

Nu blir det Bingo!

Mötesplatsen är en ideell verksamhet för pensionärer i Södertälje kommuns regi. Här arrangeras olika aktiviteter som snickeri, keramik, broderi, engelska, läsecirklar, vävning – och Bingo! Lördag den 24:e augusti kör vi igång kl 13.30 på Stora scenen. Hjärtligt välkomna alla tävlingssugna!

En hållbar värld är en vänligare värld!

En hållbar värld är en vänligare värld!

I år har Södertäljefestivalen tema Hållbarhet. Vi vill uppmuntra till ett hållbart tänkande ur alla perspektiv. Genom att ta hand om miljön, visa omtanke mot varandra och inte skräpa ner tar vi ett stort steg på vägen till att göra Södertälje och världen till en bättre plats för oss alla!

Södertälje City, Södertälje kommun och Telge Återvinning står tillsammans bakom kampanjen #allakangöranågot, för att motivera och lyfta hållbarheten. Alla kan göra något, stort som smått.

Missa inte stjärnan Faia Younans första konsert i Sverige! Och dessutom ett medley med profiler som Tobias Karlsson, Gabriel Forss, Shirley Clamp och Daniel Norberg på Stora Scenen under Södertäljefestivalens lördagskväll 24/8. Artisterna kommer under en och en halv timme att underhålla och inspirera oss alla till att ta hand om varandra och miljön. För en bättre värld och ett bättre Södertälje!

Lägg upp dina tips på #skräpdig och #allakangöranågot

Jeano

Jeano

Södertäljes egen sångstjärna som ligger bakom den genuina låten ”Avundsjuk”. Jeano medverkar i ”Förbjuden frukt” och har idag drygt 30 miljoner streams på Spotify. På lördag välkomnar vi honom till Södertäljefestivalens Stora scen!

Välkommen till Karategamers!

Välkommen till Karategamers!

Här i Södertälje finns Sveriges största tv-spelsförening, med fler spelevent än det finns veckor på året. I vanliga fall håller de till i sin grotta, Vault 10, där man kan besöka dem på molniga söndagar. Men under Södertäljefestivalen kommer de att lämna fortet och anordna MKSM vid Marenplan! Vill du spela på en icke inoljad Commodore 64, pröva farsans gamla favorit Atari 2600 eller bekanta dig med det japanska originalet till 8-bitars? Planera in ett besök hos Karategamers vid Marenplan under Södertäljefestivalen och tävla om ett Nintendo Switch!

Musikfest på Oktoberteatern – Sex konserter på fyra dagar – Fri entré

Musikfest på Oktoberteatern – Sex konserter på fyra dagar – Fri entré

Kom och lär känna den unge polsk-danske pianisten Filip Michalak, som tillsammans med vänner från när och fjärran, bjuder oss på en serie konserter under Musikfesten, som är en del av Södertäljefestivalen och Kanalåret 2019.

Under fyra dagar skapar vi festivalens lugna hörn, där man kan få njuta ljuvlig musik i det intima formatet.

Alla konserter äger rum på Oktoberteatern och har fri entré.

Kan du inte komma på kvällen så finns det en lunchkonsert på fredagen, och vill du ta ut barn eller barnbarn på ett musikaliskt äventyr, så erbjuder vi musiksagan Peter och Vargen på lördag eftermiddag kl 14.

Tommy Nilsson

Tommy Nilsson

Sedan mitten av 80-talet har Tommy berört publiken med sin unika och kraftfulla röst i melodier som Allt som jag känner och Öppna din dörr. Han vann svenska Melodifestivalen 1989 med En dag, har igenomfört ett otal turnéer och deltagit i musikunderhållningsprogram som Så mycket bättre och Stjärnornas stjärna. Vi välkomnar en av Sveriges mest folkkära artister till Södertäljefestivalens Stora scen på lördag!

Paul Green

Paul Green

Vår egen DJ och musikproducent, som spelat på Berns och i Tylösand, gjort musik på Steve Angellos bolag Size Records och spelats av både David Guetta och Nicky Romero. Nu förgyller han Södertäljefestivalen från Stora scenen redan första kvällen!

Johan Stengård

Johan Stengård

presenterad av Fastighetsbyrån och Swedbank

Fastighetsbyrån och Swedbank bjuder festivalpubliken på en konsert med en av Sveriges främsta saxofonister, Johan Stengård! Johan har spelat med världsstjärnor som ABBA, Carola, Sammy Davis Jr, Phil Collins och en mängd andra stora artister. Hans första TV-framträdande var 1973 med Björn Skifs som programvärd. Idag rymmer repertoaren allt från jazz och pop till barnvisor. Vi hälsar Johan Stengård varmt välkommen till Södertäljefestivalens Stora scen!

Dans på Dansbana! Södertälje 24 augusti

Dans på Dansbana! Södertälje 24 augusti

14.00-20.00 Workshops i olika dansstilar och open-floor med DJ.

(Mer detaljerat program kommer inom kort)

Tomas Kaya

Tomas Kaya

Tomas Kaya känner vi igen från Idol 2017. Efter två års hårt arbete blev han nyligen signad till Fifth Island Music (en del av Sony Music). Med över en miljon streams i bagaget får vi se honom framföra nytt material under Södertäljefestivalen. Vi ser fram emot att ha med honom även iår!

Kids of Revolution

Kids of Revolution

Södertäljefestivalen välkomnar killarna bakom sommarhiten Förbjuden Frukt som sålde Platina och guldhiten Bli Bättre. På lördag kväll äntrar de Stora scenen igen!

BAMSE – Världens starkaste björn

BAMSE – Världens starkaste björn

På söndag klockan 11 bjuder Bamse och Lova på en föreställning för barn mellan 2-7 år. Stora scenen fylls av sång, dans och klassiska barnlåtar. Efter föreställningen får publiken möjlighet att träffa BAMSE och Lova på riktigt!

Tivolit kommer till stan!

Tivolit kommer till stan!

Välkommen till Axels Tivoli – här hittar du oss under Södertäljefestivalen: Festivalområdet

Kom och lyssna på Klockrent!

Kom och lyssna på Klockrent!

Max Huss är ”överallt” just nu! Ingen kan sitta still när Klockrent! kör sitt svenska upptempo.

Imenella rappar på Södertäljefestivalen

Imenella rappar på Södertäljefestivalen

Prisad som Årets Nykomling på Grammisgalan och redan ute på Sverigeturné. Den 24:e gästar hon Stora scenen!

Wiktoria gästar Södertäljefestivalen

Wiktoria gästar Södertäljefestivalen

Missa inte Wiktoria när hon bjuder på Melloflashbacks och countrydoft. Välkommen till Stora scenen den 23:e augusti.

Piggeloppet!

Piggeloppet!

Är du mellan 4–12 år med mycket spring i benen?

Kom och spring Piggeloppet tillsammans med vår maskot Pigge under Södertäljefestivalen.
Anmäl dig i Sydpoolen-tältet!

Dag: Söndag 25 augusti
Tid: kl 11.00
Plats: Maren

Faia Younan & medley

Faia Younan & medley

Feat. Shirley Clamp, Tobias Karlsson, Daniel Norberg & Gabriel Forss

Lördag 24 augusti kl 19.30-21.00
Fritt inträde!

Dags för ny festival 2019!

Dags för ny festival 2019!

Nu är det dags för festival!

Den 23-25 augusti öppnar Södertälje upp och bjuder in till stadsfestival och vi hoppas att just du vill besöka oss.

Om du är intresserad av att boka utställarplats eller komma i kontakt med arrangörerna hittar du mer information under fliken Vänner.